Fudbal

FK Olimpik odlučio napustiti Premijer ligu BiH

Fudbalski klub Olimpik oglasio se saopćenjem za javnost u kojem je najavio napuštanje Premijer lige, a kako se navodi, odlukla je donesena nakon što su analizirali sva dešavanja u prethodnom periodu, a potom i uzeli u obzir sve relevantne činjenice o dešavanjima u bh. nogometu.

FK Olimpik - Klix.ba

FK Olimpik se dva kola prije kraja Premijer lige BiH nalazi u teškoj poziciji u borbi za opstanak u društvu najboljih, a zbog nezadovoljstva suđenjem, posebno u posljednjoj utakmici protiv Radnika, klub se odlučio na radikalan potez.

“Razloga za ovakvu odluku je mnogo. Jednostavno je teško pobrojati sve i odlučiti se koji je veći razlog za ovakav jedan potez.

Sudijske lakrdije na utakmicama, dijeljenje kartona i sankcionisanja na samim utakmicama za potrebe drugih klubova, dosuđeni kazneni udarci, politika u svim porama saveza, dijeljenje saveza na entitetsko odlučivanje, preglasavanja po nacionalnom ključu, način izbora svih komisija, zaštićene sudije koje mogu da se ponašaju kako žele, jer znaju da šta god da urade neće biti kažnjeni, samo su neke od stvari koje su obilježile ovu sezonu.

Prosto je nevjerovatno da se ovakve stvari dešavaju i da se nogomet vratio u period po završetku agresije na BiH, kada su se sudije ponašale po direktivi drugih. Mislili smo da je taj period davno iza nas, ali su čelnici saveza, zajedno sa svojim poslušnicima učinili to da se umjesto priče o napretku, vraćamo u najtamniji period bh. nogometa, koji je završio suspenzijom saveza i svih njegovih takmičenja i reprezentativnih selekcija.

Svjesni činjenice da ćemo biti sankcionisani od strane organa NS BiH, ne želimo niti jednim potezom da pravdamo našu odluku.

Ne osjećamo potrebu da se pravdamo, nas ste i dovoljno kaznili ne dajući nam priliku da se borimo na terenu za svoje ciljeve.

Naša želja je da ovakva naša odluka potakne sve u državi da stave prst na čelo i zapitaju se: Kome i da li uopšte treba postojati ovakvo takmičenje? Zašto NS BiH niti jednog momenta nije zaštitio klubove i pokušao da im olakša posljedice pandemije koronavirusa? Zašto se savez, koji se navodno brine o svim klubovima, nije pokušao kao naši susjedi pobrinuti na sve načine da olakša klubovima fumcionisanje?

Gdje su završili novci iz fondova UEFA koji su dodijeljeni savezu? Kako se biraju tehnički partneri?”, pitaju se u saopćenju objavljenom na Facebook stranici.

Dva kola prije kraja prvenstva, Vukovi su trenutno posljednjeplasirani sa 25 bodova koliko imaju Radnik i Krupa. U nedjelju su trebali igrati protiv Krupe, a u posljednjem kolu sa Sarajevom.

Ipak, sudeći po njihovom saopćenju, neće se pojaviti na terenu u dva posljednja meča, čime bi dodatno bila dovedena u pitanje regularnost ove premijerligaške sezone, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh