Fudbal

Ekipa Rome je za ostanak Edina Džeke, ali Dijamant bi se morao odreći pravog bogatstva

U italijanskim medijima mogući ostanak Edina Džeke u redovima Rome i dalje je aktuelna tema, a sada dolaze informacije da je ekipa Vučice za ostanak iskusnog bosanskohercegovačkog napadača.

Edin Džeko - Arhiva / Twitter

Navodi se da je ekipa Rome za ostanak Džeke, kao i da su to pokazali svojim odnosom u velikom gradskom derbiju protiv Lazija, u kojem je Dijamant upisao sjajnu asistenciju (2:0).

Italijanski mediji pišu da će na kraju posljednju riječ dati Jose Mourinho, a ranije se već posalo da je portugalski stručnjak za ostanak Dijamanta, kojeg od ranije mnogo cijeni.

Problem bi mogla biti plata, a ona iznosi 7,5 miliona eura godišnje. Za potpisivanje novog ugovora Italijani pišu da bi Džeko taj iznos morao podijeliti na dvije godine.

Tačnije, Džeko bi za ostanak u Romi morao prepoloviti svoju trenutnu platu, a s obzirom na trenutnu finansijsku krizu uzrokovanu pandemijom korona virusa, teško da bi taj iznos mogao dobiti u bilo kojem klubu, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh