Fudbal

Ivaylo Petev: “U Premijer ligi BiH ima zanimljivih igrača, ali od njih želim da vidim još više”

Selektor naše najbolje fudbalske reprezentacije Ivaylo Petev naredne sedmice će objaviti spisak igrača za junske prijateljske utakmice sa Crnom Gorom (Zenica – 2. juni) i Danskom (6. juni – Kopenhagen).

Ivaylo Petev - SCsport.ba

“Nismo još odredili tačan datum objave spiska, ali bit će sigurno objavljen tokom naredne sedmice”, rekao je Petev u razgovoru za Dnevni avaz i dodao:

“Imamo još malo vremena da vidimo i analiziramo određene stvari – šta i kako. Dobili smo informacije da su neki igrači povrijeđeni, pa ćemo vidjeti koliko dugo će pauzirati. U narednim danima mnoge stvari će biti jasnije.”

Junski termin je uvijek težak jer dolazi nakon napornih sezone, te je logično pitanje hoće li Zmajevi na Crnogorce i Dance ići s najboljim timom?

“Ovo je najteži termin, poslije duge sezone. Igrači su istrošeni i psihički, i fizički, ali ipak ovdje se radi o reprezentaciji. Prema tome, predstojeće prijateljske utakmice moramo dočekati kao prethodne kvalifikacione, maksimalno motivirani. Inače, ja ne dijelim utakmice na kvalifikacione i prijateljske. Jednostavno, mi u junu moramo napraviti još jedan korak naprijed, odnosno biti još bolji. Moramo se maksimalno skoncentrirati na tih desetak dana koje ćemo provesti zajedno i odraditi dobar posao, bez obzira na to što je kraj sezone i kako se osjećamo”.

Na konstataciju da naša reprezentacija (pre)dugo čeka pobjedu, Petev naglašava da je svjestan te činjenice.

“Pobjeda ili pobjede su jako bitne, jer se kroz njih još više podiže samopouzdanje. Naš zadatak u svakoj utakmici je pobjeda. Nadam se da će svi igrači koji budu na junskom okupljanju dati sve od sebe kako bi napravili dobar posao i naravno, pobijedili. U obje utakmice ćemo ići na pobjedu”.

Selektor nije htio otkriti da li mu je neko od novih igrača, između dva okupljanja, “zapeo za oko”.

“I prije utakmica s Finskom i Francuskom gledao sam puno naših igrača, kao i u nakon toga. Moguće je da bude i novih imena, kako bi ih probali u prijateljskim utakmicama i vidjeli na koga možemo računati u narednom periodu. Jako bitno je da novi igrači osjete atmosferu u reprezentaciji. U ovom trenutku spisak je spreman 60 ili 70 posto, a u narednim danima ću još vidjeti kakva je situacija s povrijeđenim igračima”.

Ermin Bičakčić je već završio sezonu, Amer Gojak nije konkurirao za posljednju utakmicu Torina zbog povrede leđa…

“Ima tu još nekoliko igrača koji imaju lakše povrede koje vuku kroz sezonu. To je i logično nakon naporne sezone, ništa novo…”.

Selektor Petev je često na premijerligaškim utakmicama, a na pitanje ima li kvaliteta u bh. eliti za reprezentaciju odgovara:

“Predsjednik Vico Zeljković je obećao da će u narednom periodu biti novih terena, a to je prva stvar za kvalitet igre. To se jednostavno mora napraviti. Tek nakon toga možemo očekivati bolji fudbal. Jer, svakom talentiranom igraču će biti lakše da napreduje na boljem terenu. Ima tu, naravno, zanimljivih ili talentiranih igrača, ali od njih želim da vidim još više. Ponavljam, talentirani igrači će na boljim terenima brže napredovati”, rekao je Petev.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh