Fudbal

Navijači Uniteda pokušali spriječiti derbi, blokirali autobus Liverpoola

Nezadovoljni navijači Manchester Uniteda u četvrtak su ponovno su pokušali spriječiti održavanja najvećeg engleskog derbija, te su blokirali autobus Liverpoola na putu za stadion Old Trafford, te su navodno probušili gume na autobusu.

navijači - AFP

To je drugi puta u 11 dana da navijači Uniteda pokušavaju spriječiti utakmicu Manchester United – Liverpool. Prvi puta to im je uspjelo jer je utakmica odgođena nakon što su navijači provalili na travnjak Old Trafforda te se sukobili s policijom ispred stadiona.

Navijači “Crvenih vragova” su prosvjedovali protiv američkih vlasnika kluba, obitelji Glazer, zbog sudjelovanja u projektu Superlige i traže njihov odlazak. prenosi “N1“.

Ovaj puta igrači Uniteda nisu otišli na uobičajeno okupljanje u Lowry Hotel, već su čak šest sati prije utakmice stigli na stadion Old Trafford.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh