Fudbal

Oglasio se Zrinjski nakon sinoćnje sudačke nepravde u Banja Luci

Fudbaleri Zrinjskog poraženi su sinoć u gostima protiv Borca (2:1) u okviru 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Borac je uspio da pobijedi i iskoristi kiks Sarajeva, te sada imaju dva boda više u odnosu na još uvijek aktualnog prvaka BiH.

Međutim, u mostarskom klubu su bili itekako nezadovoljni zbog suđenja u sinoćnjem meču. Sporan detalj meča desio se kod drugog gola Borca kada su mnogi smatrali da je Stojan Vranješ bio u ofsajdu, ali se sudije nisu oglašavale.

Nakon sinoćnje utakmice trener mostarskog tima Sergej Jakirović nije želio da komentira utakmicu, te je poručio da bi sigurno bio kažnjen da bilo što kaže.

Iz Zrinjskog danas su odlučili da se oglase službenim priopćenjem nakon sinoćnje utakmice u Banja Luci.

Oni su poručili da ne žele uzroke poraza tražiti nigdje drugo osim u svojim redovima, ali da jednostavno osjećaju obavezu da naglase nezadovoljstvo i ogorčenost nakon sinoćnje utakmice protiv Borca.

“HŠK Zrinjski odavno je zauzeo stav kako uzroke poraza i nezadovoljavajućih rezultata uvijek moramo tražiti u vlastitim redovima, a iako se takvog stava neupitno držimo i nakon utakmice 30. kola m:tel Premijer lige FK Borac – HŠK Zrinjski (2:1), naš klub svejedno želi izraziti veliku razočaranost nakon navedene utakmice.

Iz tog razloga HŠK Zrinjski niti u ovom reagiranju ne želi uzroke poraza tražiti u nekim drugim stvarima, poput suđenja što je nažalost u posljednje vrijeme postalo pravilo – analizu istog ostavljamo sudu javnosti i odgovornima u Nogometnom savezu BiH, ali ipak osjećamo obvezu naglasiti nezadovoljstvo i ogorčenost nakon utakmice u Banjoj Luci.

HŠK Zrinjski, šesterostruki prvak BiH i jedan od samo četiri kluba koji je nastupio u svakoj sezoni Premijer lige, svojim dostojanstvenim ponašanjem uvijek će davati doprinos napretku našeg klupskog nogometa, zbog čega zapravo i osjećamo najveću razočaranost, jer nas utakmice poput jučerašnje u Banjoj Luci zapravo vraćaju u vrijeme za koje smo mislili da je iza nas, a nikako ne doprinose napretku kojem težimo.

Za taj napredak Premijer lige vrlo važnu ulogu imaju i TV prijenosi, a nakon utakmice u Banjoj Luci moramo izraziti razočaranost i neprofesionalnom realizacijom izravnog TV prijenosa u produkciji Arena Sport TV, zbog čega ćemo od nositelja TV prava zatražiti službeno očitovanje o realizaciji prijenosa utakmice FK Borac – HŠK Zrinjski, jer jednostavno ne želimo vjerovati da je u pitanju bila svjesna neprofesionalnost”, priopćili su iz Zrinjskog.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh