Fudbal

Nestali fudbaler pronađen mrtav nakon četiri dana potrage, tuga za “nježnim džinom”

Policija Lankašira nije dala nikakve dodatne detalje

Džejms Din - Avaz

Fudbaler Džejms Din (James Dean) čije je tijelo pronađeno četiri dana nakon što je nestao, bio je “nježni džin” i “mašina za golove”, rekli su njegovi saigrači. Nije igrao u Premijer ligi, uglavnom je tresao mreže na terenima Nacionalne (pete) lige Engleske, ali je bio izuzetan golgeter u tom rangu i veoma omiljen među saigračima i prijateljima, prenosi “Sport klub”.

Din je posljednji put viđen u srijedu oko ponoći u Osvaldtvislu, gradiću nedaleko od Blekburna, a pronađen je u nedjelju u ovom gradu. Policija Lankašira nije dala nikakve dodatne detalje samo je objavila da se njegova smrt “ne tretira kao sumnjiva”. prenosi “Avaz“.

Ovaj 35-godišnji fudbaler igrao je za brojne klubove, uključujući Stalibridž Seltik, Čorli i Halifaks Taun. U posljednja dva je bio izuzetno uspješan, postigao je blizu 150 golova. Njegovi bivši saigrači kažu da je bio omiljen u ekipama za koje je igrao.

Zajedno sa njim u timu Čorlija igrao je i bivši as Blekburn Roversa Met Jensen (Matt), koji je na vijest o Džejmsovoj smrti rekao je da je „utučen“, dok je odajući mu počast na Twitteru, bivši kapiten Halifaksa Deni Lav (Danny Lowe) rekao je da je bio „veliki nježni džin“ i „mašina za golove“, dok je Jansen dodao da je bio „sjajan momak“.

Pored porodice, od njega su se oprostili i brojni klubovi za koje je igrao.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh