Fudbal

Premijer liga BiH / Mladost i Radnik remizirali, Bijeljinci ostali na dnu tabele

Mladost i Radnik su se danas u Doboju kod Kaknja sastali u meču 29. kola Premijer lige BiH, a utakmica je završena bez golova (0:0).

Mladost - Radnik - SCsport.ba

Tako su ekipe podijelile bodove, a taj ishod pretjerano ne odgovara ni jednim ni drugim. Svakako, u boljoj poziciji je ostala Mladost koja je na šest bodova od opasne zone, ali sada mora navijati za Borac u duelu protiv Krupe kako joj tim iz kanjona Tijesno u slučaju pobjede ne bi prišao na samo tri boda zaostatka.

S druge strane, Radnik je ostao na dnu tabele sa 22 boda. Toliko ima i pomenuta Krupa, ali Bijeljinci imaju slabiju gol razliku.

Nismo danas vidjeli pretjerano kvalitetnu fudbalsku predstavu, o čemu dovoljno govori i nepopularan rezultat od 0:0, a oba tima su imala nekoliko prilika.

Prva na utakmici viđena je u 15. minuti kada je Anel Dedić šutira sa svega nekoliko metara, ali Luka Bilobrk spašava gol Radnika. Deset minuta poslije Emil Velić istrčava sa svog gola i interveniše ispred Mateja Jelića.

U 34. šansi sjajna šansa za Mladost. Prvo je šutirao Pavle Dejanović, odbrana ga je izblokirala, da bi onda nakon šuta Amera Hiroša Ivan Šubert spasio gol Radnika. Prvo poluvrijeme je tako u potpunosti pripalo Mladosti, koja je i u posljednjih deset minuta bila bolja, ali do gola nije uspjela da stigne.

Nastavak je donio i manje uzbuđenja na ovom meču, igralo se dosta tvrdo i do samog finiša nije viđena gotovo nijedna prava šansa. Iskusni Velibor Đurić je u 55. minuti iz slobodnjaka s 25 metara šutirao pravo u Velića, a i deset minuta poslije je prijetio isti igrač. Ponovo bezuspješno.

U 73. minuti poluprilika za Mladost. Hiroš je na kraju šutirao s ivice kaznenog prostora, ali Bilobrk je odbranio. Nova prilika za Mladost viđena je u 83. minuti, a tada se ponovo istakao iskusni Bilobrk izvrsnom intervencijom kada je zaustavio šut Dedića.

Do kraja nije bilo promjena i završilo je 0:0, pa su timovi podijelili bodove.

Premijer liga BiH, 29. kolo:

Mladost DK – Radnik 0:0

MLADOST: Velić, Alić, Sadiku, Mahmić, Šabanović, Begić, Žulj, Dejanović, Dedić, Hiroš, Hadžić.

RADNIK: Bilobrk, Simonović, Šubert, Sušić, Filipović, Popara, Jelić, Gogić, Motika, Vušurović, Karić, prenosi “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh