Fudbal

Nastavlja se agonija Želje, Široki preokretom do pobjede na Grbavici

12. prvenstveni meč u nizu u kojem Željo nije uspio doći do trijumfa

Široki , Željezničar - FK Željezničar..

Željezničar je i dalje bez pobjede u proljetnom dijelu prvenstva. “Plavi” su na Grbavici doživjeli poraz od Širokog Brijega 1:3 u meču 29. kola Premijer lige BiH.

Bio je to 12. prvenstveni meč u nizu u kojem Željo nije uspio doći do trijumfa, a posljednji put slast pobjede i osvajanja tri boda fudbaleri tima s Grbavice osjetili su još u 17. kolu, 2. decembra prošle godine, kada su kao gosti savladali Zrinjski rezultatom 1:2. prenosi “Avaz“.

U uvodnim minutama gosti su zaprijetili preko Ivana Ikića, domaći odgovorili šansom Hamze Gasala, a onda je uslijedio period bez uzbuđenja. Najbolju šansu u prvom dijelu utakmice imali su Širokobriježani u 21. minuti kada je Kristijan Medić centrirao, a Ikić glavom loptu poslao pored stative.

Željo je bolje otvorio drugo poluvrijeme, ali prvu veliku priliku u nastavku imali su gosti. Božo Musa je proigrao Ikića, ovaj iz dobre pozicije šutirao, ali se golman domaćih Josip Bender istakao sjajnom intervencijom.

Široki je u 72. minuti mogao do vodstva, ali je Bender čudesnom odbranom spasio svoj tim. U sljedećem napadu Željo je kaznio promašaj gostiju i poveo golom Mladena Veselinovića.
Ipak, nije dugo trajala radost fudbalera Željezničara. Široki je četiri minute kasnije poravnao rezultat preko Marka Jurića, a u 82. minuti stigao do potpunog preokreta zahvaljujući golu Zvonimira Begića.

U samom finišu meča gosti su došli i do trećeg gola. Loptu je izgubio Semir Štilić, a Mato Stanić krenuo u solo prodor i rutinskom završnicom postavio konačan ishod utakmice.

Ako je nešto dobro, u ovoj teškoj situaciji za tim s Grbavice, to je da su dobili odličnog golmana Josipa Bendera, koji se večeras nametnuo s nekoliko briljantnih intervencija i spasio svoj tim ubjedljivijeg poraza.

Nakon 11. prvenstvenog poraza u sezoni Željo je ostao na 40 bodova i nalazi se na sedmoj poziciji, dok se Široki Brijeg probio na četvrto mjesto koje vodi u Evropu. Širokobriježani imaju 51 bod, dva više, ali i utakmicu više od petoplasiranog Zrinjskog.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh