Fudbal

UEFA će na dvije godine suspendovati dva kluba koja se nisu distancirala od Superlige?

Kako prenosi ugledni američki ESPN, Evropska nogometna federacija (UEFA) navodno namjerava da timove koji su ostali vjerni projektu Superlige suspenduje na dvije godine iz Lige prvaka.

UEFA - Disciplinary.uefa.com

Iz ove medijske kuće pozivaju se na nekoliko izvora iz same UEFA kada je ova informacija u pitanju. Dakle, to bi značilo da timovi koji se i dalje nisu distancirali od projekta Superlige, a u ovom trenutku to su Real Madrid i Juventus.

Čelnici ova dva kluba Florentino Perez i Andrea Agnelli su i čelni ljudi projekta koji (još) nije zaživio. Međutim, prvi su sidro digli engleski premijerligaši, potom i Atletico, Inter i Milan, a i Barcelona se nekako distancirala. U Italiji je čak i usvojen propis koji izričito zabranjuje učešće tamošnjih klubova u takmičenja koja ne odobrava Savez.

Ostaje da se vidi da li će ova zamisao ostati samo na nivou špekulacija i, ako se pokaže da je ozbiljna, kakav će odgovor biti onih klubova koji su i dalje ostali privrženi ovom projektu, u prvom redu Real i Juventus, prenosi “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh