Fudbal

Mostarski gradski derbi u subotu: Mi nismo divljaci, to će biti praznik sporta

Sve je spremno za mostarski gradski derbi. U subotu će koplja na stadionu pod Bijelim brijegom ukrstiti Zrinjski i Velež.

Fudbalska euforija već je prisutna u gradu na Neretvi, tenzije su nažalost veće i nakon nedavnog napada navijača Zrinjskog na građane u Donjoj Mahali, pa je s razlogom kod stanovništva i veća bojazan od eventualnih nereda pred ili nakon ovog susreta. Tim povodom danas je održan sastanak organizatora derbija sa kojeg je navijačima odaslan apel, a građanima poruka da ne strahuju.

Predsjednik Sportskog saveza Senad Kevelj podsjetio je da su posljednja četiri derbija protekla bez incidenata, uz nadu da će tako biti i ovog puta, bez obzira na tenzije i važnost utakmice za oba kluba.
– Fudbalski teren je mjesto na kojem se treba dokazivati ko je kvalitetniji i bolji, i to nikako ne smije biti ulica. Od ljudi iz agencija i policije dobili smo uvjerenje da će sve proteći u najboljem redu.

Nadam se da će se nakon subote pričati o utakmici i rezultatu, a ne o neredima, rekao je Kevelj. Gradonačelnik Mostara Mario Kordić također smatra da je za Mostar čast imati dva premijerligaša, pozivajući i medije da se smanje tenzije uoči subotnjeg susreta.
– Od mostarskog derbija se ponovo nastoji praviti neka priča kao da smo mi ovdje divljaci. Imamo dovoljno mudrosti da derbi ne ostavi gorčinu i da to bude samo događaj u kojem će na kraju pobijediti sport. Pozivam navijače oba kluba da budu fer i da se iz Mostara pošalje poruka mira.
Zrinjski i Velež su pred plasmanom u Evropu, naveo je Kordić

Predsjednik FK Velež Šemsudin Hasić otkrio je da učesnici sastanka zamolili policiju da učini sve što je u njihovoj moći kako bi se spriječili eventualni planovi onih kojima su cilj tenzije i neredi. Predsjednik Zrinjskog nije pojavio na konferenciji za medije nakon sastanka.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh