Fudbal

Vranješ s dva gola odveo Borac na lidersku poziciju

Posljednji susret 27. kola PLBiH između Borca i Širokog Brijega završen je pobjedom domaće ekipe 2:1, a do koje su Banjalučani stigli zahvaljujući golovima svog kapitena Stojana Vranješa.

Borac i Široki - FK Borac

Dosta dobar tempo gledali smo na samom početku susreta, a u 13. minuti Zilkić je prvi zaprijetio, no Miškić na golu Širokog je bio siguran.

Pet minuta kasnije Borac je bio u dobroj kontri, ali je udarac Mehanovića uspjela izblokirati gostujuća odbrana.

U periodu između 24. i 27. minute vidjeli smo dvije dobre prilike, po jednu na obje strane. Prvo je Široki imao dobru šansu kada je Pavlović šut Stanića skrenuo u korner, da bi tri minute kasnije Subić promašio veliku šansu za Banjalučane. prenosi “Faktor“.

U 29. minuti sudija Mulahasanović je pokazao na bijelu tačku poslije duela Stanića i Vojnovića. Siguran izvođač najstrožije kazne bio je Vranješ.

Mogao je kapiten Borca do drugog gola u 36. minuti kada je iz slobodnjaka šutirao pored gola.

Početkom drugog dijela gosti su bili nešto bolji rival na terenu. U 47. minuti bili su gosti u dobroj prilici, ali je Uzelac na kraju izblokirao.

Subić je u 57. minuti iz dobre pozicije, iskosa sa desne strane šutirao preko gola, sa nekih 12-13 metara udaljenosti.

Dobre prilike su u 66. odnosno 67. minuti imali Mehanović i Dujaković, no ostalo je 1:0.

U 74. minuti Jurić, koji je ušao u igru odmah na startu drugog poluvremena, donio je izjednačenje gostima.

Nakon ovog gola uslijedila je totalna ofanziva Borca. Nizale su se prilike, jednu od boljih promašio je bivši kapiten Širokog Dino Ćorić, no da Borac izbije na lidersku poziciju pobrinuo se njegov kapiten Stojan Vranješ golom u 88. minuti, drugim večeras, a desetim u ovoj sezoni, za konačnih 2:1.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh