Fudbal

Velež je u 27. kolu Premijer lige BiH savladao Krupu sa 2:1

Velež je u 27. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao Krupu sa 2:1 i tim Feđe Dudića stigao je do velika tri boda u borbi za sami vrh tabele.

avaz

Krupa bolje otvara ovaj meč. Već u trećoj minuti Pavlović prijeti golu domaćeg tima, ali njegov udarac odlazi pored gola.

Nastavili su gosti sa napadima na samom otvaranju meča, a u šestoj minuti Mandić bježi odbrani Veleža, izlazi sam pred Bogdanovića, ali golman Veleža mu skida zicer.

Potom se Velež probudio. Imali su domaći nekoliko opasnih akcija, u jednoj od njih su tražili i penal, no sudija se nije oglasio.

U 19. minuti domaći prijete. Pavlović je loptu izbio u posljednji čas, ali tri minute kasnije golman Krupe Kolak nije imao šanse da odbrani i Velež je poveo.

Brandao je dobro pratio akciju svog tima nakon kornera i zatim je preciznim udarcem matrirao protivničkog čuvara mreže za prednost od 1:0. Ovo je Brazilcu prvi gol sezone.

Otvoreno se igralo i nakon gola. Bilo je opasnih napada, ali jedino što vrijedi izdvojiti je šut Radovca u 45. minuti. Ipak, veznjak Rođenih nije bio precizan i na odmor se otišlo vodstvom domaćeg tima od 1:0.

Uvodne minute drugog poluvremena donose velika uzbuđenja. Samir Radovac u 50. minuti meča prekrasno zabio za 2:0, ali se Krupa vrlo brzo vraća u meč.

Samo tri minute kasnije gosti postižu gol za 2:1. Zeljković ruši Mandića u kaznenom prostoru, sudija Njegomirović je pokazao na bijelu tačku, a precizan sa bijele tačke je Nikola Dujakovića.

Domaći su nekoliko minuta kasnije tražili penal nakon igranja rukom Ćivića u kaznenom prostoru. Njegomirović se nije oglasio i igra je nastavljena.

Krupa u 64. minuti propušta veliku šansu. Vukmanović dobro šutira, lopta odlazi tik pored stative i Velež je pogledala sreća u tim trenucima. Šest minuta kasnije zamalo je treći gol u mreži gostiju. Ovčina iz teške pozicije lobuje Kolaka, Karišik sa linije spašava svoj gol.

Domaći tim od 77. minute ostaje sa igračem manje. Melvin Osmić dobija drugi žuti karton i morao je van terena, a Krupa je dobila šansu da do kraja meča pokuša sa igračem više dođe do barem jednog boda koji bi im bio ogroman u borbi za ostanak u Premijer ligi BiH.

Očekivano, Krupa je do kraja krenula po izjednačenje. Napadali su gosti svim silama, ali domaći su odličnom defanzivom uspjeli da sačuvaju svoj gol i da osvoje tri boda koja im garantuju borbu za titulu do kraja sezone.

Krupa sa druge strane ostaje na posljednjem mjestu sa 19 bodova i do kraja prvenstva će tim sa Vrbasa boriti veliku bitku za ostanak u društvu najboljih bh. klubova.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh