Fudbal

PSG i Manchester City love kartu za finale u Istanbulu

Paris Saint-Germain ima priliku drugu godinu zaredom izboriti finale Lige prvaka. Ovaj put prepreka je Manchester City koji je plasmanom u polufinale ostvario najbolji rezultat u Ligi prvaka u posljednjih pet godina pod vodstvom Pepa Guardiole i izjednačio uspjeh koji je sa ovim klubom napravio Manuel Pellegrini 2016. godine.

PSG / Manchester City - Haber.ba

Upravo na putu ka svom jedinom polufinalu do sada, City je izbacio PSG. Ovaj put, Guardiolin tim okršaj sa Parižanima dočekuje u dobrom raspoloženju kao lider engleskog Premiershipa i gotovo sa osvojenom titulom prvaka Engleske, ali njihov okršaj sa Dortmundom u četvrtfinalu pokazao je još jednom da u Ligi prvaka to ništa ne mora da znači.

U Cityju probleme sa povredama imaju Kevin de Bruyne i Sergio Aguero. PSG sa druge strane, uporedo sa Ligom prvaka, vodi i veliku bitku sa Lilleom za naslov prvaka Francuske, koji bi im mogao iskliznuti iz ruku prvi put u posljednjih osam godina. Parižani imaju probleme sa povredama Bernata, Verrattija i Marquinhosa, dok je Keylor Navas pozitivan na koronavirus.

Spektakl sa Parka prinčeva ne propustite pogledati u srijedu, 28. aprila, u 21.00 sat u programu Nove BH. Prijenosu susreta iz Pariza prethodit će uvodna emisija Lige prvaka, u kojoj donosimo detaljnu analizu utakmice i timova.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh