Fudbal

Lionel Messi je bio skoro siguran u ostanak u Barceloni, a onda je odluka o Superligi sve pokvarila

Hoće li Superliga zaista zaživjeti?

Lionel Messi - Scsport.ba

Joan Laporta je došao, otišla je uprava sa kojom je Messi imao probleme, a Barcelona je zaredala sjajne rezultate. Činilo se da se sve poklopilo da Lionel Messi ostane u Kataloniji, no tada se desilo nešto sasvim neplanirano.

Iz vedra neba je najavljeno formiranje evropske Superlige kao pandana Ligi prvaka, čiji je suosnivač i Barcelona. FIFA je oštro reagovala i najavila suspenziju svih igrača koji budu igrali Superligu iz reprezentacija, što je žestoko pogodilo i Messijevu poziciju.

Naime, Argentinac želi u Kataru još jednom pokušati doći do vrha svjetskog fudbala, a istraje li FIFA na suspenziji, Messi bi mogao odlučiti da ode iz Barcelone, s obzirom na to da mu ugovor ističe sa okončanjem sezone.

Kao najozbiljniji kandidat za njegovo dovođenje, opet se spominje PSG, koji nije član Superlige, piše “Sport1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh