Fudbal

Ibrahimoviću prijeti kazna od čak 100 miliona eura zbog udjela vlasništva u kladionici

Najbolji švedski nogometaš svih vremena Zlatan Ibrahimović (39) našao se u neugodnoj situaciji jer kompanija u kojoj je on jedan od investitora ima 10 posto dionica u jednoj kladionici, a FIFA i UEFA zabranjuju da igrači imaju financijsku korist od kladionica, objavili su talijanski mediji prenoseći pisanje švedskog dnevnika Aftonbladet.

Zlatan Ibrahimović - Getty

Prema Aftonbladetu, kompanija “Unknown AB”, sa sjedištem u Štokholmu i u kojoj je Ibrahimović jedan od dioničara, ima 10 posto dionica u kladionici Bethard.com.

To bi Ibrahimovića moglo puno koštati, mogao bi dobiti novčanu kaznu od 100 miliona eura ili suspenziju od maksimalno tri godine, navode italijanski mediji.

O tome nismo razgovarali sa Ibrahimovićem i ne razmišljam o mogućim sankcijama. No, što se tiče FIFA-inih pravila, trebala bi biti jasnija jer postoje dileme u vezi njihova tumačenja”, kazao je za Sportbladet glavni tajnik Švedskog nogometnog saveza Hakan Sjostrand, prenosi “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh