Fudbal

Premijer liga BiH/ Krupa u sudijskoj nadoknadi došla do boda protiv Širokog Brijega

Fudbaleri Širokog Brijega remizirali su sa Krupom rezultatom 2:2 u duelu 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

NK Široki Brijeg - Screenshot

Krupa, koja se bori za opstanak, vrlo ofanzivno je ušla u meč i na startu bila bolji rival. Prvu veliku priliku za goste imao je Dujaković u devetoj minuti, ali je šutirao pored gola.

U 16. minuti Alen Jurilj je imao veliku priliku, ali mu je Vasilije Kolak odbranio udarac. Samo minut kasnije stigla je kazna pošto je Dujaković ovoga puta bio siguran.

Ipak, samo tri minute trajala je prednost gostiju. Odigrali su sjajnu akciju domaći, Medić je uposlio Zacharu koji lijepo pogađa za 1:1.

Nastavilo se sjajno poluvrijeme, a redale su se šanse. Gosti su prijetili preko Jovića i Vukomanovića, a udarac Begića krajnjim naporom zaustavio je golman Krupe, Kolak. Rezultatom 1:1 otišlo se na odmor.

Ponovo je Krupa u nastavku prva zaprijetila. Igrao se 55. minut kada je ponovo Vukomanović bio u šansi, ali je Miškić opet bio uspješniji.

Jurilj je u nastavku meča imao još dvije šanse, prije gola za preokret. Igrao se 70. minut kada je Medić ubacio, a autogol postiže Kolak koji je loše reagovao.

Do kraja je i Jurić imao šansu, ali je bio neprecizan. U posljednjim treuncima meča Krupa je postigla gol preko Nikolića za 2:2 i tako izborila veliki bod u borbi za opstanak.

Široki Brijeg – Krupa 2:2 (Zachara 19′, Kolak autogol 70′ / Dujaković 15′, Nikolić 94′).

Stadion: Pecara. Gledalaca: /. Sudija: Haris Kaljanac (Sarajevo). Žuti kartoni: Musa, Jurić (Široki Brijeg), Ćivić, Pavlović (Krupa).

Široki Brijeg: Miškić, Medić, Stanić, Herceg (od 46′ Šabić), Vukoja, Begić (od 82′ Mašić), Jurić, Musa, Ikić, Zachara i Jurilj.

Krupa: Kolak, Karišik, Redžić, Pavlović, Dujaković (od 77′ Erak), Muminović, Galić, Ćivić, Vukomanović (od 81′ Nikolić), Mandić (od 81′ Aćimović) i Jović, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh