Fudbal

Zmajevi ostaju maksimalni: Futsal reprezentacija BiH nakon drame slavila u Skoplju

Futsal reprezentacija BiH je ostvarila pobjedu u Skoplju protiv domaće selekcije, u dramatičnom susretu 5. kola kvalfikacija za Evropsko prvenstvo.

Futsal reprezentacija BiH - SCsport.ba

Naši Zmajevi su poveli u 13. minuti, kada je Josip Sesar odlično probio po strani i šutem iz teškog ugla postigao pogodak, piše “SCsport“.

Izabranici Ivice Kreze su generalno djelovali bolje u prvih 20 minuta. Najbolju priliku do gola Sesara propustio je Bošković, koji je u šestoj minuti praktično promašio prazan gol nakon što je Radmilović predriblao makedonskog golmana te Boškoviću uputio izvrstan povratni pas.

Već na startu drugog poluvremena Makedonci uspjevaju izjednačiti. Strijelac je bio Darko Rangotov, šutirao skoro sa identičnog mjesta kao i Sesar, a lopta se odbila o stativu i ušla u gol BiH.

Ipak, naši futsaleri dolaze do novog vodstva u 36. minuti, Mirko Hrkač je krunisao prelijepu akciju bh. tima i asistenciju Jelića za 1:2.

Jakup Ramadan je zatim izjednačio na 2:2 minut prije kraja, da bi praktično u posljednjim sekundama Bilal Jelić donio pobjedu BiH od 2:3! Doduše, bilo je upitno da li je lopta prešla gol-liniju, ali arbitar je pokazao na centar, a ubrzo nakon toga oglasio se posljednji zvuk sirene za kraj ove uzbudljive utakmice.

Zmajevi su ranije osigurali prvo mjesto u grupi 4 i plasman na EP, a trenutno imaju maksimalnih 15 bodova iz pet utakmica. Druga je Srbija s pet bodova (utakmica manje), Sjeverna Makedonija i Rumunija (utakmica manje) imaju po dva.

U posljednjem kolu bh. tim će 14. aprila u Zenici dočekati selekciju Srbije.

Sjeverna Makedonija – Bosna i Hercegovina 2:3 (0:1)

Dvorana: Jane Sandanski, Skoplje. Sudije: Viktor Bugenko (Moldavija), Jagnar Jakobson (Estonija), Josip Barton (S. Makedonija). Golovi: 0:1 J. Sesar (12:29), 1:1 Rangotov (22:12), 1:2 Hrkać (35:10), 2:2 Ramadan (38:42), 2:3 Jelić (39:48). Žuti kartoni: Petrović, Petrovski (S. Makedonija).

Sjeverna Makedonija: Antonio Petrovski, Taulant Ismaili, Dragan Petrović, Martin Todorovski, Đokica Arsovski, Ivan Stojanovski, Orhan Ibiši, Erkan Seferi, Redžep Sulejman, Jakup Ramadan, Ferid Aguši, Darko Rangotov, Petar Dailovski. Selektor: Vasil Skenderovski.

Bosna i Hercegovina: Darko Milanović, Davor Arnautović, Bilal Jelić, Mirko Hrkać, Nermin Kahvedžić, Stanislav Galić, Marin Sesar, Josip Sesar, Marijo Aladžić, Srđan Ivanković, Anel Radmilović, Josip Bošković, Samir Gosto. Selektor: Ivo Krezo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh