Fudbal

PSG u nevjerovatnoj utakmici pobijedio Bayern, Mbappe ponovo briljirao

Nogometaši PSG napravili su veliki korak ka finalu Lige prvaka nakon što su večeras na Allianz Areni u prvoj utakmici četvrtfinala pobijedili Bayern rezultatom 3:2.

PSG - Klix

Bayern je već u drugoj minuti pogodio prečku. Choupo-Moting je skočio na prvoj stativi i glavom pogodio okvir gola, a u narednom napadu PSG postiže pogodak.

Neymar je pokupio Di Marijinu povratnu loptu i odigrao za Mbappea, koji prizemnim udarcem s desetak metara probija Neuera za 0:1.

Nastavio je Bayern s napadima, a onda u 28. minuti PSG udvostručuje vodstvo. Neymar je ubacio, a iz drugog plana je dolazio Marquinhos koji je lagano matirao Neuara za velikih 0:2.

Ipak, osam minuta prije odlaska na odmor Bayern se vratio u život. Choupo-Moting je na odličan ubačaj Pavarda s desne strane sjajno skočio i vrhunskim trzajem glavom matirao Navasa. Ujedno je 1:2 bio i rezultat prvog poluvremena.
I u nastavku smo gledali fantastičnu utakmicu pa smo brzo vidjeli dvije velike šanse na obje strane. Prvo je Neuer odbranio udarac Neymara, a s druge strane neko je očistio u posljednjem trenutku kada je Sane uputio opasno dodavanje.

Pola sata prije kraja meča Bayern dolazi do izjednačenja. Kimmich je izveo prekid, a Muller je krasnim udarce glavom skrenuo loptu u suprotni ugao za 2:2. prenosi “Klix

Slavlje domaćih trajalo je svega osam minuta, a onda je Mbappe ponovo pokazao kakav je igrač. Francuski napadač je ostao sam na Boatenga koji se nije usudio izaći mu u duel. Mbappe je to iskoristio i smireno pucao kraj njega te uhvatio Neuera na krivoj nozi za 2:3.

Bayern je krenuo silovito do kraja meča po izjednačenja, ali uprsko velikom broju prilika ipak nisu uspjeli doći do trećeg izjednačujućeg pogotka.

Revanš između PSG-a i Bayerna igra se u utorak na Parku prinčeva u Parizu.

Rezultat i strijelci:

Bayern – PSG 2:3 (Choupo-Moting 37′, Muller 60′ – Mbappe 3′, 68′, Marquinhos 28′)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh