Fudbal

Utakmica protiv Kostarike bila je posebna za trojicu igrača: Debitanti sretni zbog nastupa za Zmajeve

Na jučerašnjoj prijateljskoj utakmici između Bosne i Hercegovine i Kostarike u Zenici debi su upisala trojica fudbalera.

Debitanti - SCsport.ba

Svoj prvi nastup za nacionalni tim ubilježili su Nikola Vasilj, Selmir Pidro i Obren Cvijanović.

Golman Vasilj, član ukrajinske Zoryje, uspio je sačuvati mrežu našeg tima.

Izvrstan osjećaj i mogu reći da sam presretan i ponosan zbog debija. Dugo sam čekao na ovaj trenutak. Mogu biti zadovoljan svojim nastupom. Za golmana je najbitnije da ne primi gol. Utakmica je bila dosta teška, oni su agresivna i trkačka ekipa. Igraju visok presing. Možda nije bilo najatraktivnije izdanje s naše strane, ali igrali smo sa dosta mladih igrača i vjerujem da ima potencijala u među ovim momcima”, kaže dvadesetpetogodišnji golman.

Svoje utiske prenio je i fudbaler Sarajeva Pidro.

Prelijep je osjećaj istrčati na teren u dresu državnog tima. Ostvario sam svoj dječački san. Sam dolazak na ovo okupljanje je motiv više da radim još jače i bolje. Nadam se da ću u budućnosti imati još nastupa za reprezentaciju. Što se utakmice tiče, bila je teška. Protivnik je veoma kvalitetan i nije bilo lako igrati protiv njih”, istakao je Pidro.

Veležov Cvijanović također nije krio oduševljenje.

Svako ko se bavi fudbalom želi da nastupi za reprezentaciju. To je vrhunac sportske karijere i zato sam presrećan što sam uknjižio prve minute za državni tim. Iako je bilo malo prilika sinoć mislim da smo odigrali dobro protiv veoma kvalitetne ekipe”, kazao je Cvijanović, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh