Fudbal

Kvalifikacije za SP / Srbija remizirala protiv Portugala u Beogradu, iznenađenja Luksemburga i Malte

Još četiri susreta 2. kola kvalifikacija za Mundijal su odigrana večeras, a u centru pažnje je bio duel Srbije i Portugala u Beogradu.

Ronaldo - Screenshot

Portugal je nakon prvih 45 minuta golovima sjajnog Dioga Jote imao prednost od 0:2, činilo se da će stići do lagane pobjede, ali u nastavku na teren izlazi potpuno druga ekipa Srbije.

Legendarni Dragan Stojković Piksi je očigledno u svlačionici svojim izabranicima održao upečatljiv i motivirajući govor, pa su oni u nastavku nošeni sjajnim Nemanjom Radonjićem, koji je zajedno s Nemanjom Maksimovićem na pauzi ušao u igru, zaigrali fenomenalno.

Bili su daleko bolji od Portugala, a ekspresno su stigli do prvog gola već u 46. minuti. Tada je pomenuti Radonjić asistirao Aleksandru Mitroviću, a on pogađa gol Lopesa za 1:2.

Nastavljeni su ataci na gol Portugalaca, a novi gol Srbija postiže u 60. minuti. Opet je u ulozi asistenta Radonjić, a gol je postigao Filip Kostić.

Nije imala Srbija namjeru tu stati, nastavila je silovito napadati, stvarati šanse, ali do poptunog preokreta komšije ipak nisu mogle.

Portugal je do trijumfa mogao u posljednjim sekundama susreta, ali je loptu nakon udarca Ronalda s gol linije (po mišljenju sudije) izbacio defanzivac Srbije. Nakon ponovljenog snimka gotovo da je evidentno da je lopta prešla gol-crtu, pa će se sada zasigurno dići mnogo prašine u javnosti…

Reprezentacija Belgije je osvojila svega bod na gostovanju u Češkoj, a završilo je 1:1. Česi su vodili golom Provoda iz 50. minute, a Belgiji je bod donio Lukaku golom u 60. minuti.

Malta je priredila veliko iznenađenje u Trnavi, gdje je u gostima remizirala sa favorizovanom Slovačkom. Vodila je Malta sa čak 0:2 golovima Gambina i Satariana u prvih 20 minuta meča, a Slovaci u drugom dijelu preko Streleca i Skriniara dolaze do poravnanja.

Svakako, i remi s Maltom je veliki neuspjeh za Slovake… A, iznenađenje je priredio i Luksemburg, koji je s minimalnih 0:1 slavio u gostima kod Republike Irske.

Heroj gostiju je bio Rodrigues koji je pobjednički gol postigao pet minuta prije kraja utakmice, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh