Fudbal

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022: Velika pobjeda Turske protiv Holandije

U derbiju prvog kola grupe G evropskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine fudbalska reprezentacija Turske u Istanbulu je ostvarila veliku pobjedu protiv Holandije rezultatom 4:2 (2:0).

Turska - Holandija - Twitter

Junak trijumfa Turaka bio je kapiten Burak Yilmaz koji je postigao hat-trick, prenosi Anadolu Agency (AA).

Yilmaz je domaću selekciju doveo u vodstvo u 15. minuti. Isti igrač je u 34. minuti realizovao penal i tako uduplao prednost Turaka.

Sjajnu partiju Turske na otvaranju drugog poluvremena još jednim pogotkom krunisao je Hakan Calhanoglu za ubjedljivo vodstvo 3:0. Tada je izgledalo da će favorizovana Holandija pretrpjeti težak poraz na otvaranju kvalifikacija za Mundijal u Kataru. Međutim, sa nekoliko izmjena selektor Frank de Boer je uspio probuditi svoj tim, koji za svega dvije minute uspijeva smanjiti na 2:3. Prvo je u 75. pogodio Davy Klaassen, a zatim u 76. minuti i Luuk de Jong.

Ipak, na scenu ponovo stupa kapiten domaćih Yilmaz koji u 81. minuti prelijepim golom iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara rješava pitanje pobjednika. Priliku da smanji na 3:4 u trećoj minuti sudijske nadoknade sa bijele tačke propustio je Memphis Depay. Njegov udarac s penala odbranio je turski golman Ugurcan Cakir.

U preostala dva duela prvog kola grupe G večeras sa početkom u 20.45 sati sastaju se: Latvija – Crna Gora i Gibraltar – Norveška.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh