Fudbal

Zlatko Dalić: Slovenija nam je prvi i najteži protivnik na putu u Katar

Izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić održao je prvu konferenciju za medije pred početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo (SP), dva dana uoči prve utakmice koju će s najjačim sastavom odigrati u Ljubljani protiv Slovenije, javlja Anadolu Agency (AA).

Zlatko Dalić - Blogspot.com

Nakon četiri mjeseca pauze, svjetski doprvaci na čelu s izbornikom Zlatkom Dalićem predstojeće kvalifikacijske utakmice za SP igrat će bez jučer ozlijeđenog Brune Petkovića, zbog kojeg će izbornik Dalić za prvu utakmicu, koja se igra 24. ožujka/marta u Sloveniji, morati mijenjati postavljenu taktiku.

Prva postava Hrvatske igra i bez ranije ozlijeđenog Ante Rebića. Dalić je najavio kako će Mislav Oršić, koji je s momčadi Dinama prije tri dana protiv Tottenhama zabio dva gola, biti važan član u reprezentativnoj momčadi.

Naš cilj je plasman u Katar i osvajanje bodova, od uloge favorita ne možemo pobjeći”, poručio je Dalić.

Ocijenio je kako je najteža i najzahtjevnija utakmica prva, u Sloveniji, koja slijedi samo dva dana nakon večerašnjeg okupljanja kompletne momčadi, no kako ni Cipar ni Malta nisu nimalo laki protivnici. No, za te dvije utakmice Dalić je najavio preslagivanje reprezentativne momčadi.

Izbornik je poručio kako reprezentacija mora kvalifikacije početi u najjačem sastavu, jer Slovenci su za Hrvatsku najjači protivnik sada, s obzirom da su motivirani protiv susjeda, ujedno i doprvaka svijeta.

Iznimno cijenim Matjaža Keka koji je sjajan trener jer je nakon odličnih rezultata s Rijekom odlično posložio reprezentaciju Slovenije. Kompaktni su i momčad koja prošle godine nije izgubila utakmicu. Mi smo favoriti koji se moraju nametnuti. Čeka nas odlična momčad, visoka, opasna iz prekida. Imaju jednog od najboljih vratara svijeta, Oblaka, imaju Iličića koji igra na desnoj strani u napadu i koji može biti opasan po nas. Dosta su visoka ekipa, imaju agresivan skok, kompaktni su u bloku”, kazao je Dalić.

Hrvatska nogometna reprezentacija 24. ožujka/marta igra u gostima protiv Slovenije, a 27. ožujka/marta dočekuje Cipar na riječkom stadionu Rujevica gdje ponovno 30. ožujka/marta igra utakmicu protiv Malte. U skupini su još Slovačka i Rusija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh