Fudbal

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine / Utakmice reprezentacija BiH, Hrvatske i Srbije u programu Nove BH

Nova BH gledateljima u Bosni i Hercegovini donosi prvi ciklus kvalifikacijskih utakmica nogometnih reprezentacija BiH, Hrvatske i Srbije za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru.

Kvalifikacije za SP 2022 - PR / Haber.ba

Gledatelji će tokom marta moći uživati u susretima koje bi Zmajeve, Vatrene i Orlove mogle odvesti korak bliže smotri najboljih selekcija svijeta. Kroz sedmicu nogometa na Novoj BH vodit će vas prepoznatljiva TV lica i dugogodišnji sportski komentatori, kojima će se u specijalnim emisijama prije i nakon svake utakmice pridružiti i brojni gosti – profesionalci, nogometni stručnjaci te bivši reprezentativci.

BiH kvalifikacije za Mundijal 2022. počinje gostovanjem u Finskoj

Kada su u pitanju utakmice naše nogometne A selekcije, novoizabranog selektora i Zmajeve u martu očekuju tri utakmice. Ivaylo Petev debi na klupi reprezentacije BiH imat će protiv Finske 24. marta. Džeko i društvo idu na neugodno gostovanje. Finsku ne pamtimo po dobrom, ali došlo je vrijeme za osvetu. U prvoj utakmici svi želimo tri boda!

Nakon ogleda sa Fincima, a uoči okršaja sa prvacima svijeta, reprezentacijom Francuske, Zmajeve očekuje prijateljska utakmica sa Kostarikom. Petev će jedino u ovoj utakmici imati priliku da proba svoje ideje i pruži šansu svim igračima na koje računa. Ipak, dobar rezultat je imperativ, jer ugled se ne smije prosipati.

Posljednjeg dana marta, našu momčad očekuje najteži ispit. U Sarajevo stižu prvaci svijeta, Francuska protiv Bosne i Hercegovine! Stadion Grbavica domaćin je susreta sa najboljom selekcijom svijeta! Dvoboj koji se ne propušta! Može li Bosna i Hercegovina još jednom zaustaviti Trikolore?

Vatreni favoriti u sva tri susreta

Vatrene očekuje komšijski derbi na otvaranju kvalifikacija. Slovenija će 24. marta ugostiti Hrvatsku. Sa jedne strane Kek, Handanović, Iličić, a sa druge Dalić, Modrić, Kramarić. Dobar start u kvalifikacijama je izuzetno važan. Hrvatska jeste favorit, ali za konačan ishod nešto će se pitati i domaći tim! No, ono što je sigurno jeste da Hrvatska želi na Svjetsko prvenstvo. Kipar može biti lagan protivnik na tom putu. Ali, opuštanja za Modrića i društvo ne smije biti. Hrvatska je favorit, ali potvrda dolazi na terenu. Druga domaća utakmica za Vatrene je i najlakša. Dalić sa svojim igračima dočekuje Maltu, za uspješan kraj prvog ciklusa. Ako budu slavili, plasman na smotru najboljih selekcija svijeta je bliže.

Srbija protiv Portugala i Azerbejdžana

Orlovi u pohod na Svjetsko prvenstvo kreću 27. marta, kada ih očekuje nimalo lak okršaj protiv moćnog Portugala. Nakon kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, sada će igrati i u borbi za odlazak na Svjetsko. Posljednji meč u Beogradu Portugal je dobio sa 4-2. Mogu li sada zaustaviti Ronalda i društvo? Legendarni Piksi sa klupe predvodi Srbiju i cilj je postavljen visoko. Nakon Portugala slijedi nešto lakši zadatak za Srbiju. Tadić i društvo gostuju Azerbejdžanu i ako žele ostati do kraja u borbi za odlazak na Svjetsko prvenstvo, ovdje moraju slaviti. Hoće li Azerbejdžan biti nezgodan za Srbiju? Ovaj meč gledatelje očekuje 30. marta u programu Nove BH.

***

Kvalifikacije za Mundijal igrat će se od marta do novembra 2021, a na Svjetsko prvenstvo iz Evrope plasirat će se 13 reprezentacija, odnosno pobjednici deset kvalifikacionih grupa i tri nacionalna tima iz baraža. U play-offu nastupit će 10 drugoplasiranih iz kvalifikacionih grupa te tri najbolja pobjednika iz grupa prema rangu takmičenja posljednje sezone UEFA Lige nacija (reprezentacije koje kroz kvalifikacije ne izbore nastup na Svjetskom prvenstvu ili ne budu u doigravanju).

Svjetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru igrat će se od 21. novembra do 18. decembra 2022. godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh