Fudbal

Vratili se na drugo mjesto: Široki slavio protiv Olimpika

U utakmici 23. kola Premijer lige BiH Široki Brijeg je na Pecari svladao Olimpik (3:0). Široki se tako ovom pobjedom ponovno vratio na drugo mjesto u Premijer ligi s 44 osvojena boda, dok je Olimpik ostao jedanaesti s 19 bodova.

Široki Brijeg - Olimpik - Fena

Prva ozbiljnija situacija na susretu donijela je pogodak u 8. minuti, Jurilj je ubacio za Ikića koji je zatresao mrežu. U 16. minuti velika prilika za Olimpik, ali Miškić je siguran. Udarac Bajraktarevića u 25. minuti ide malo pored vratnice. U 28. minuti Ikić glavom puca preko gola. Jurilj u 30. minuti premašuje veliku priliku.

Drugo poluvrijeme otvoreno je velikom prilikom za domaće kada Maganjić nije bio precizan.

Drugi pogodak za domaće došao je u 52. minuti kada Ikić povlači brzu kontru do domaćih i upošljava Jurilja koji postiže svoj sedmi gol u sezoni.

U 63. minuti dobra prilika za Olimpik kada Gavrić puca, ali još jednom je dobro postavljen Miškić. U 94. minuti posljednji napad na utakmici Ikić dobro koristi i svojim drugim pogotkom postavlja konačan rezultat (3:0).

Nakon utakmice na konferenciji za medije pomoćni trener gostiju Milan Muminović čestitao je Širokom na pobjedi i dodao da je poraz bio previsok s obzirom na prikazano na terenu.

Naša igra je bila dobra do 70. minute i mislim da je previsok rezultat, iako je pobjeda Širokog zaslužena. Imali smo i mi svoje prilike i igra je bila dobra. Ostaje nam da zbijemo redove i nastavimo ovako kao što smo ušli u drugi dio sezone – kazao je pomoćni trener Olimpika.

Trener Toni Karačić je izrazio zadovoljstvo pobjedom i rekao da je imao prostora dati priliku igračima koji ranije zbog ozljeda nisu imali prilike nastupiti, piše “Hayat“.

Pobjeda je zaslužena, ali ona nije objektivno stanje na terenu. Ova utakmica je bila za nas jako bitna i važna pobjeda. U pripremi utakmice kazao sam da mi maksimalno respektiramo ovu momčad i mislim da su dosta kvalitetni i to je pokazala u prošloj utakmici pobjedom na Grbavici. Pribojavali smo se, ali nam je mnogo toga olakšao pogodak u ranoj fazi utakmice. Međutim, treba reći da je Olimpik bio u posjedu i organizaciji igre kvalitetnija momčad većim dijelom prvog poluvremena. Međutim, mi jesmo imali izrazitije prilike za pogodak, dok drugo poluvrijeme oni nisu zadržali igru na toj razini i mi smo iz tranzicije postigli pogotke i na kraju zasluženo pobijedili, ali bih se složio s kolegom Muminovićem da je ovaj rezultat previsok – kazao je Karačić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh