Fudbal

Čudesni Dinamo izborio produžetke, Arsenal, Roma i Granada u četvrtfinalu EL

Arsenal, Roma i Granada ovjerili su plasman u četvrtfinale Evropske lige nakon što su odigrani revanš susreti.

Roma - SCsport.ba

Ekipa Rome je slavila i u drugom meču protiv Shakhtara. Nakon 3:0 na Olimpicu, Vučica je na gostovanju bila bolja rezultatom 2:1, piše “SCsport“.

Bosanskohercegovači reprezentativac Edin Džeko meč je odgledao s klupe, a golova nije bilo u prvom dijelu. Borja Mayoral je doveo goste na otvaranju drugog dijela u vodstvo, ali je u 59. minuti Junior Moraes poravnao. U 72. minuti Mayoral svojim drugim golom donosi pobjedu Romi.

Arsenal je na svom terenu poražen od Olympiakosa rezultatom 0:1, ali je slavio 3:1 u prvom meču na gostovanju pa je tako izborio plasman dalje.

Youssef El Arabi je bio strijelac jedinog gola na utakmici, u 51. minuti, a Grci su duel završili sa igračem manje jer je crveni karton dobio Ousseynou Ba.

Do utješne pobjede stigla je i ekipa Moldea na svom terenu protiv Granade, a duel je završen rezultatom 2:1. Prvi meč pripao je Špancima rezultatom 2:0 i oni idu u četvrtfinale.

U duelu Dinama i Tottenhama domaćin ima rezultat 2:0 koji ga senzacionalno vodi u produžetke jer je i prvi duel u Londonu završen istim rezultatom.

Evropska liga, revanš susreti četvrtfinala:

  • Arsenal – Olympiakos 0:1 (prvi meč 3:1)
  • Molde – Granada 2:1 (0:2)
  • Shakhtar – Roma 1:2 (0:3)

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh