Fudbal

Bundesliga / Bayern razbio Borussiju u derbiju

Odigran je još jedna Der Klassiker, a Bayern je na domaćem terenu napravio veliki preokret i slavio protiv Borussije Dortmund u 24. kolu Bundeslige (4:2).

Bayern razbio Borussiju - Twitter

Milioneri su veoma rano došli u prednost, a u drugoj minuti sjajni Erling Haaland je pogodio mrežu Bavarca. Već u devetoj minuti bilo je 0:2, a ponovo je bio strijelac fantastični mladi norveški napadač.

Uslijedio je period u kojem su Bavarci sve vratili na početak. Robert Lewandowski je u 26. minuti smanjio na 1:2, a u 44. minuti realizovao je penal za izjednačenje te je 2:2 bio konačan rezultat prvog dijela.

Bayern je imao kontrolu u drugom poluvremenu, mada su i gosti imali neke šanse. U 88. minuti Bavarci su došli do potpunog preokreta kada je pogodio Leon Goretzka, a dvije minute poslije Lewandowski je došao do hat-tricka i postavio konačnih 4:2.

Ovo je bio prvi Der Klassiker za Edina Terzića, trenera Dortmunda porijeklom iz Bosne i Hercegovine, ali upisao je poraz i nije uspio sačuvati veliku prednost iz ranog dijela utakmice, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh