Fudbal

Inter ubjedljiv protiv Genoe za čvrsto prvo mjesto

Igrane su danas utakmice 24. kola italijanske Serije A, a Inter je ostvario i peti uzastopni trijumf u domaćem prvenstvu savladavši Genou ubjedljivo 3:0.

Inter ubjedljiv protiv Genoe - Agencije

Već u prvoj minuti Romelu Lukaku je doveo Nerazzurre u prednost od 1:0. U prvom dijelu utakmice za domaće velike šanse su imali i Matteo Darmian te Nicolo Barella, ali rezultat se nije mijenjao do odlaska na odmor.

Novu šansu na današnjoj utakmici Darmian je iskoristio u 70. minuti i udvostručio prednost Intera. Alexis Sanchez je povisio na 3:0 u 77. minuti, a trijumf je mogao biti i ubjedljiviji da je šansu iskoristio Danilo D’Ambrosio u 88. minuti.

U preostale dvije utakmice igrane u terminu od 15 sati Udinese je savladao Fiorentinu golom Nestorovskog (1:0), dok je Cagliari bio bolji od Crotonea na gostovanju (0:2), a pogotke su postigli Pavoletti i Joao Pedro, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh