Fudbal

City osigurao dva gola prednosti za revanš, Real se mučio protiv Atalante

Fudbaleri Manchester Cityja imat će dva gola prednosti u revanšu osmine finala Lige prvaka protiv Borussije M’ladbach, nakon što su je večeras na neutralnom terenu u Budimpešti porazili s 2:0.

Bernardo Silva - UEFA

Vodstvo viceprvaku engleske donijela je portugalska kombinacija u 29. minuti. Joao Cancelo je centrirao a loptu je glavom u mrežu domaćeg sastava pospremio Bernardo Silva. Švicarski čuvar mreže Yann Sommer bio je nemoćan u ovoj situaciji.

Mininimalnim vodstvom engleskog tima otišlo se na pauzu, a prvu ozbiljniju priliku u drugom dijelu imali su izabranici Pepa Guardiole. Ipak, šut Brazilca Gabriela Jesusa je izblokiran.

U 63. minuti Plea je šutirao, ali je lopta prošla pored lijeve stative gostujućeg gola.

Do 65. minute gosti su imali minimalnu prednost u meču koji se igrao u Budimpešti na Puskas Areni, a onda je Gabriel Jesus udvostručio prednost Građana. prenosi 2Faktor“.

Phil Foden je u 78. minuti imao veliku priliku za 0:3, ali je lopta poslije njegovog udarca prozujala iznad prečke, da bi pet minuta kasnije Sommer odbranio pokušaj Mahreza.

Već u narednoj minuti Hoffman je mogao ublažiti poraz Borussije i tako joj povećati šanse u revanšu, ali ostalo je 0:2.

U drugom susretu osmine finala koji je oočeo večeras Real Madrid ne uz dosta muke svladao Atalantu u gostima s 1:0.

Domaći tim je u 17. minuti ostao s deset igrača na terenu nakon što je Remo Freuler dobio direktan crveni karton poslije starta nad Mendyjem. Njemački arbitar Tobias Stieler bez razmišljanja je isključio defanzivca Atalante, prestrogo.

Iako s igračem više gosti iz Madrida ozbiljniju priliku nisu uspjeli napraviti sve do sudijske nadoknade kada je Pierluigi Gollini skinuo udarac Casemira koji je šutirao glavom.

Prvu šansu u nastavku utakmice imali su fudbaleri Reala, tačnije Luka Modrić. Njegov pokušaj iz 48. minute otišao je pored gola tima iz Bergama.

Pobjedu gostima iz Madrida donio je Ferland Mendy poslije asistencije Luke Modrića u 86. minuti meča.

Liga prvaka, rezultati:

Atalanta – Real Madrid 0:1
Borussia M’gladbach – Manchester City 0:2


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh