Fudbal

Roma se pobjedom protiv Udinesea vratila na treće mjesto

Roma je bez većih problema savladala Udinese u današnjem susretu 22. kola Serije A te tako skočila na treće mjesto prvenstvene tabele.

Roma - Agencije

Vučicu je u vodstvo već u petoj minuti doveo Jordan Veretout, koji glavom ubacuje loptu u mrežu gostiju nakon dobrog centaršuta Mancinija.

Francuski internacionalac svoj drugi pogodak na meču postiže u 25. minuti s bijele tačke, prethodno je Mkhitaryan srušen u šesnaestercu Udinesea.

Pet minuta kasnije je poništen gol novog kapitena Rome Lorenza Pellegrinija nakon intervencije VAR-a, tako da je ostalo 2:0 do kraja poluvremena.

Edin Džeko u igru je kod domaćeg tima ušao u 69. minuti, kada je zamijenio Borju Mayorala. Upravo je Dijamant pokrenuo akciju za posljednji pogodak na susretu, ali kapitenu Zmajeva iz nogu je izbio loptu protivnički igrač, na koju je zatim natrčao Pedro Rodriguez i zakucao u mrežu za konačnih 3:0, prenosi “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh