Fudbal

Alaves lak plijen za Messija i Barcelonu, Pjanić dobio priliku u drugom poluvremenu

Na krilima inspirisanog Lionela Messija, Barcelona je večeras razbila Alaves s ubjedljivih 5:1 u susretu 23. kola španske La Lige.

Lionel Messi - SCsport.ba

Otpor gostiju na Nou Campu trajao je do 29. minute, kada Trincao na asistenciju Moritibe poentira za vodstvo katalonskog diva.

Zatim je Messiju poništen pogodak u 38. minuti (VAR), ali argentinski čarobnjak u nadoknadi prvog poluvremena ipak dolazi do gola za 2:0.

Luis Rioja je smanjio razliku u 57. minuti nakon oduzete lopte na sredini terena i polukontre, ali zatim u 74. minuti Trincao svoj drugi večerašnji pogodak postiže na dodavanje Messija.

Samo minut kasnije dešava se najljepši trenutak meča, Leo Messi prekrasnim udarcem pogađa za 4:1. Konačan rezultat postavlja Junior Firpo na asistenciju Griezmanna, ali bitno je naglasiti kako je akciju prekrasnim pasom lansirao, pogađate, Messi.

Naš Miralem Pjanić priliku je dobio od 72. minute, kada je zamijenio De Jonga.

Barcelona je trenutno druga u La Ligi, zaostaje trenutno za liderom Atleticom osam bodova, prenosi “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh