Fudbal

Pjanić među šest igrača kojih se Barcelona planira riješiti narednog ljeta

Avantura u Barceloni za bh. reprezentativca Miralema Pjanića (30) mogla bi vrlo brzo doći kraju.

Miralem Pjanić - Screenshot

Pjanić je na Kamp Nou stigao proteklog ljeta iz Juventusa za 60 miliona eura i Artura Mela (Arthur), ali se nije snašao.

Za trenera katalonskog kluba Ronalda Kumana (Koemana) on je drugi izbor, a čak i kada mu je ukazivao priliku, Pjanić je nije koristio.

Barcelona će se zbog teške finansijske situacije morati odreći nekih fudbalera, a prema navodima španskih medija, među njima će biti i Pjanić.

Šest igrača naći će se na transfer listi, a uz Pjanića to su defenzivci Samuel Umtiti, Klemen Lengle (Clement Lenglet) i Džunior Firpo (Junior), te ofanzivci Martin Brejtvajt (Braithwaite) i Filipe Kutinjo (Philippe Coutinho).

Barcini dugovi premašili su milijardu eura i klub je primoran da se riješi određenih ugovora. Pjanićeva primanja su nešto više od osam miliona eura godišnje, A s obzirom na prikazane igre, to je za Barcu preveliki trošak, prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh