Fudbal

NK Široki Brijeg duguje 4,3 miliona KM poreza

Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine (PU FBiH) objavila je imena poreznih obveznika čiji je dug iznosio preko 50.000 KM na dan 31. decembar 2020. godine.

NK Široki Brijeg - Vijesti.ba

Na listi dužnika nalazi se i veliki broj sportskih kolektiva iz Federacije Bosne i Hercegovine među kojima su i fudbalski klubovi.

Među njima najveći dužnici su Čelik i Široki Brijeg. NK Čelik i NK Široki Brijeg na ime poreza duguju više od 4 miliona i 300.000 KM. Široki duguje 4,3 miliona KM, a Čelik 4,29 od čega kod Čelika oko 3 miliona i 300.000 otpada na glavnicu, a nekih 930.000 KM na kamatu.

Tuzlanska Sloboda ukupno duguje oko 3.5 miliona KM, Željezničar oko 2.3 miliona KM, dok mostarski Zrinjski na ime poreza duguje oko 1.3 miliona KM.

Skoro milion KM duguje i federalni prvoligaš Zvijezda iz Gradačca, dok aktuelni bosanskohercegovački prvak FK Sarajevo duguje oko 820.000 KM, prenose “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh