Fudbal

Isključenje Ibrahimovića koštalo Milan: Inter preko gradskog rivala do polufinala Kupa Italije

Inter je uspio preokrenuti protiv Milana i slaviti rezultatom 2:1, a to ih je odvelo u polufinale Kupa Italije.

Inter - SCsport.ba

Zlatan Ibrahimović je imao veliku šansu u 13. minuti, a u 31. doveo je Milan u prednost od 0:1. Alexis Sanchez je imao dobru priliku za Inter u nastavku, a u finišu prvog dijela viđen je obračun Ibrahimovića i Romelua Lukakua.

Iskusni švedski napadač bio je nervozan u nastavku, a nakon nekoliko šansi Intera, Ibrahimović je dobio drugi žuti karton i tako je ostavio svoje saigrače na cjedilu. Inter je došao do izjednačenja golom Lukakua iz penala u 71. minuti.

Nedugo nakon tog gola povrijedio se glavni sudija Paolo Valeri, koji je morao biti zamijenjen. Nerrazzuri su nastavili prijetiti, a do potpunog preokreta i plasmana u polufinale došli su sjajnim pogotkom Christiana Eriksena u sedmoj minuti sudijske nadoknade, prenosi “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh