Fudbal

Serie A / Milan razbijen na San Siru, Inter kiksao u Udinama

Milan je poražen u 19. kolu italijanske Serije A od Atalante (0:3), ali promjena na vrhu nije bilo jer je kiksao i Inter, koji je remizirao na gostovanju kod Udinesea (0:0).

Atalanta - Twitter

Josip Iličić je imao dobru šansu u 18. minuti, a Gabriel Romer je u 26. doveo Atalantu u prednost. U nastavku Ibrahimović je imao priliku, ali se rezultat nije mijenjao. Ovo je bio 600. ligaški meč u klupskoj karijeri švedskog napadač, ne uključujući doigravanja.

Franck Kessie je u 51. minuti napravio penal, a loptu je uzeo Iličič i pogodio sa bijele tačke. Ovo je bio sedmi pogodak u koji je Slovenac porijelom iz BiH bio uključen u šest mečeva protiv Milana.

Postigao je četiri gola i upisao tri asistencije.

Redale su se šanse, a u 77. minuti Duvan Zapata je potvrdio pobjedu Atalante pogotkom za 0:3.

Udinese i Inter su odigrali bez pogodaka. Nerazzurri su imali veći broj šansi, ali nisu došli do pogotka. U osmoj minuti Lautaro Martinez je zatresao mrežu domaćina, ali je pogodak poništen zbog ofsajda, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh