Fudbal

Corriere dello Sport: Fonseca će otjerati Džeku iz Rome!

Kako Corriere dello Sport tvrdi, Džeko je izgubio bitku sa trenerom i morat će spakovati kofere. Pretpostavlja se da će prvo biti poslan na posudbu, a prodat tokom ljetnog prelaznog roka

Paulo Fonseca , Džeko - getty images

Italijanski Corriere dello Sport u današnjem printanom izdanju objavio je informaciju da trener Rome Paulo Fonseca ima namjeru izbacitii iz tima Edina Džeku.

“Fonseca izbacio Džeku”, stoji na naslovnici ovog lista.

U tekstu se navodi kako je njihov odnos došao do tačke nakon koje nema povratka, te da će Džeko već ove zime spakovati kofere i napustiti Romu.

Kako Corriere dello Sport tvrdi, Džeko je izgubio bitku sa trenerom i morat će spakovati kofere. Pretpostavlja se da će prvo biti poslan na posudbu, a prodat tokom ljetnog prelaznog roka.

Navodno, kapiten naše reprezetacije i Rome izostavljen je iz tima zbog svađe sa šefom stručnog štaba, te također neće konkurisati za današnji duel sa Spezijom, u okviru 19. kola italijanske Serije A.

Svi igrači Rome, kako navodi pomenuti rimski dnevnik, stali su na Džekinu stranu, ali Portugalac ima podršku klupskog rukovodstva, prenosi “Fokus“.

Sve je, navodno, kulminiralo u četvrtak kada Roma nije odradila jutarnji trening, nakon dužeg razgovora Džeke i Lorenza Pellegrinija sa Fonsecom.

– Moj odnos sa Džekom? Nemam ništa na to reći. Sutra (danas – op.a.) ne može igrati, ja se trebam skoncentrisati na utakmicu, Fonsecina je izjava u Corriere dello Sportu.

No, jučer na zvaničnoj press-konferenciji trener Rome je izjavio:

– Nažalost, imamo nekih problema s Pedrom i Mkhitaryanom, koji su upitni. Džeko je dobio jedan udarac, on neće biti spreman za sutrašnju utakmicu – rekao je, između ostalog, Fonseca.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh