Fudbal

Ko je Bugarin koji je za stručnjake iz FSBiH bolji od Barbareza?

Ivaylo Petev sjest će na upražnjenu selektorsku fotelju fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Ova odluka je donesena na današnjoj sjednici Izvršnog odbora FSBiH i to iz četvrtog pokušaja.

Prethodne tri sjednice su propale.

Petev je prijedlog člana Stručne komisije Zvjezdana Misimovića, a zapravo neskrivena želja Vice Zeljkovića, budućeg predsjednik FSBiH, a sada prvog čovjeka fudbala u entitetu RS.

Bugarin je od stručnjaka iz krovne kuće bh. fudbala dobio podršku ispred Sergeja Barbareza, koji je bio prijedlog Emira Spahića. Ne treba ni spominjati da je Barbarez bio velika želja navijača, javnosti i reprezentativaca koji su mu javno pružali podršku.

Za Ivayla Peteva upućeniji su govorili da je i menadžerska varijanta, odnosno da će mešetari iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine preko njega krojiti spisak reprezentativaca.

Petev je jedan od rijetkih trenera čiji je angažman u nekom klubu trajao samo jedan dan.

Levski iz Sofije ga je angažovao 8. oktobra 2013. godine što se nije svidjelo navijačima (zbog njegovih ranijih izjava), pa su upali na konferenciju za novinare, na kojoj je bilo njegovo predstavljanje. Skinuli su mu klupsku opremu i otjerali ga iz prostorije. Dan kasnije Petev je podnio ostavku.

Bugarin je radio i u zagrebačkom Dinamu. Avantura je završila neslavno.

Petev je bio prvi Dinamov trener nakon 11 godina koji nije uspio osvojiti nijedan trofej s najbogatijim hrvatskim klubom, pa je vrlo brzo smijenjen i maltene otjeran iz kluba.

Debi na klupi bh. nacionalnog tima Petev će imati 24. marta na startu kvalifikacija za Mundijal, kada Zmajevi gostuju kod Finske.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh