Fudbal

Schalke poražen u derbiju začelja, Kolašinac u bolovima zamijenjen nakon udarca

Fudbaleri Schalkea poraženi su od Kolna rezultatom 1:2 u 17. kolu njemačke Bundeslige, a od prve minute u dresu domaćeg tima kao kapiten igrao je Sead Kolašinac.

Sead Kolašinac - SCsport.ba

Nažalost, Zmaj je morao meč završiti ranije, pošto je izveden u 72. minuti. Prethodno, bh. fudbaler je dobio dva nezgodna udarca i sa evidentnim bolovima izašao je iz igre.

Kada je u pitanju sam rezultat, nakon tačno pola sata igre gosti su poveli. Nakon asistencije Dominicka Draxlera glavom je pogodio Rafael Czichos.

Ipak, domaći su krunisali dobru igru i u 57. minuti došli do poravnanja. Nevjerovatni mladi Amerikanac Matthew Hoppe nastavio je sjajnu seriju i postigao je novi gol za domaće.

Kada se činilo da će po bod ekipe osvojiti u ovom derbiju začelja, Jan Thielmann je duboko u nadoknadi donio veliku pobjedu Kolnu, prenosi “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh