Fudbal

Sukob s Ammoutom: Halilhodžić pocijepao spisak igrača, Savez brzo sve demantovao

Mediji u Africi pišu kako je bh. stručnjak Vahid Halilhodžić, aktuelni selektor reprezentacije Maroka, ušao u sukob s trenerom u svom stručnom štabu Houcineom Ammoutom.

Vahid Halilhodžić - Haber.ba

Do problema je došlo kod sastavljanja spiska igrača iz domaćeg prvenstva za predstojeće utakmice reprezentacije, a Vahu je naljutio postupak Ammouta.

Ammout je odredio spisak igrača koji bi trebali igrati na prvenstvu Afričkih nacija, a Vaha ga je navodno pocijepao jer se na istom nisu našli igrači koje on želi vidjeti u timu.

Ipak, iz Fudbalskog saveza Maroka su brzo demantovali ovu priču i zvanično se oglasili.

Ne postoji sukob između Halilhodžića i Ammouta. Svako je odgovoran za svoj odabir. Dvojica trenera se poštuju i rade prema unaprijed definiranom rasporedu, a ocjenjuju se prema postavljenim ciljevima”, objašnjeno je iz Saveza, prenosi “SCsport“.

Ostaje pitanje šta je na kraju istina…


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh