Fudbal

Slaven Bilić: “Odlazim u Kinu prvenstveno zbog finansija”

Poslije razalaza sa WBA hrvatski trener Slaven Bilić nije nezadovoljan.

Slaven Bilić - Skysports.com

Na njegovu adresu stižu razne i unosne ponude, pomalo ima gorčine kako se dogodio rastanak, ali kada se sve uzme klub u kojem su navijači radnička klasa bio mu je pozitivno i veliko iskustvo, prenose “Vijesti“.

Nogomet nije matematika, ali moraš ispoštovati matematiku da budeš konkurentan. Da, ima malo gorčine zbog načina na koji se dogodilo na kraju, ali da li mi je boravak u WBA bio plus ili minus, sigurno plus. Osim toga, moje ime nije negativno izašlo iz cijele priče nego pozitivno, što je važno za imidž, zadovoljstvo, glavu i budućnost, govori bivši trener WBA.

Ponudu iz Kine prihvatio je vrlo brzo nakon otkaza u Premier ligi.

Znam svoju poziciju na trenerskoj karti svijeta. Imam ime, stalno ima ponuda, ali nisam u kategoriji tipa Guardiole, Kloppa, i njih još možda pet, 10, 15 ili 20, koji će uvijek dobiti top klub, ističe Bilić.

Beijing Guoan mu je ponudio sve što je tražio.

U Kini su, nećemo se lagati, broj jedan finansije. Klub je ambiciozan, posložen i ekipa je jako dobra, jer pogledao sam 15-ak utakmica prije nego što sam prihvatio, rekao je Bilić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh