Fudbal

Cristiano Ronaldo: Želim osvojiti Svjetsko prvenstvo

Cristiano Ronaldo rekao je za BBC da namjerava još dugo godina igrati na najvišem nivou.

Cristiano Ronaldo - Twitter

Juventusov napadač napunit će u februaru 36 godina, ali i dalje igra vrlo dobro i trenutno je vodeći strijelac Serie A iako njegova ekipa za vodećim Milanom zaostaje već deset bodova.

“Moje godine nisu važne. Važno je samo kakvo je stanje uma, a ono je sjajno. Odlično se osjećam, sretan sam i maksimalno sam posvećen onome što radim. Iz mojih očiju budućnost je svjetla i nadam se da ću igrati još puno godina”, rekao je Portugala i nastavio:

“Mlađim igračima govorim da moraju uživati u trenutku, jer nikad ne znaš što će sutra biti. Nogomet je takav. Nije bitno je li Cristiano Ronaldo dobar kad sutra donosi nešto drugo. Moj san je osvojiti Svjetsko prvenstvo i mislim da Portugal ima šansu u Kataru 2022. godine”.

Nada se da će se navijači uskoro vratiti na stadione.

“Igrati na stadionu bez navijača je kao da dođeš u cirkus i ne vidiš klauna. Svi smo već ludi od ove pandemije i iskreno se nadam da će se navijači brzo vratiti. Znam da se moramo pridržavati pravila, ali ne volim nogomet bez navijača”, rekao je Portugalac.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh