Fudbal

Conte tražio iskusnu desetku pa mu doveden Eriksen, sada će ga zamijeniti još iskusniji majstor?

Inter jedini kandidat za dovođenje velikog majstora.

Antonio Conte - Cricketsoccer.com

Prema pisanju italijanskih medija, Milan je odustao od dovođenja Papu Gomeza, jer se ne uklapa u klupsku dugoročnu politiku, tako da najave da će on biti zamjena za Hakana Calhanoglua naprosto nisu tačne.

Ipak, Papu Gomez će svejedno u Milano, ali u njegov crno-plavi dio. Interu je potreban ofanzivni veznjak nakon što klub napusti Christian Eriksen, koji se i definitivno nije uklopio nakon dolaska iz Tottenhama.

Papu Gomez je iskusan, perfektno zna šta je igranje pod pritiskom s obzirom na to da je bio vođa Atalante, a razumije i igranje u italijanskim sistemima igre, jer je najznačajniji dio karijere proveo upravo u Italiji.

Njegovim dovođenjem, Inter bi definitivno napravio još jedan važan korak u borbi za Scudetto te bi se promovisao u vjerovatno prvog kandidata za naslov, mada već stoji jako dobro u toj utrci, prenosi “Sport1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh