Fudbal

Pele se obratio Messiju nakon što je izjednačio svjetski rekord: Divim ti se

Legendarni brazilski nogometaš Pele čestitao je Lionelu Messiju na izjednačenje njegovog rekorda po broju postignutih golova za jedan tim, a on je u objavi na Instagramu napisao kako se “divi” Argentincu te mu je čestitao na svemu što je uradio.

Lionel Messi - Scsport.ba

Messi je u meču protiv Valencije, a kojem je Barcelona ostala bez pobjede remijem rezultatom 2:2, postigao 643. gol za ovaj tim te se tako izjednačio na vrhu liste najboljih strijelaca po broju pogodaka za jedan klub.

S tim u vezi, Pele je napisao vrlo emotivnu objavu na Instagramu, a u kojoj je čestitao Messiju na svemu što je u Barceloni uradio rekavši kako zna i razumije kako je pružiti ljubav samo jednom klubu.

“Kada ljubav preplavi vaše srce onda je teško promijeniti put. Kao i ti, znam kako je voljeti jedan klub i znam da nema ništa bolje od mjesta u kojem se osjećamo kao kod kuće. Čestitam na historijskom uspjehu Leo, a prije svega, čestitam ti na divnoj karijeri u Barceloni”, napisao je Pele i nastavio:

“Priče poput naših o dugoj ljubavi prema jednom klubu su sve rjeđe u nogometu. Divim ti se”, dodao je ovaj legendarni nogometaš.

Još jednom podsjećamo, Messi je gol postigao za 1:1, a susret između Barcelone i Valencije završio je rezultatom 2:2. Naš Miralem Pjanić priliku je dobio u finišu meča.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh