Fudbal

Sarajevo ima ubjedljivo najveću vrijednost u ligi, m:tel PL BiH ima novog najskupljeg igrača

Ujedno i jedini sa milionskom vrijednošću.

FK Sarajevo - Sport1.oslobodjenje.ba

Sarajevo ima ubjedljivo najveću vrijednost u ligi, m:tel PL BiH ima novog najskupljeg igrača, piše “Sport1“.

M:tel Premijer liga Bosne i Hercegovine je dobila novog najskupljeg fudbalera i on ponovo dolazi iz redova aktuelnog i dvostrukog uzastopnog prvaka Sarajeva.

Zanimljivo, pet najskupljih fudbalera dolaze upravo iz redova FK Sarajevo koje je ubjedljivo najskuplja ekipa domaćeg šampionata, a njihova vrijednost se procjenjuje na 9.35 miliona eura.

Na fotografiji ispod pogledajte vrijednost domaćih klubova.

Vrijednost domaćih klubova – Screenshot

Što se tiče vrijednosti igrača, 19-godišnji Andrej Đokanović je sada najskuplji igrač domaćeg šampionata i jedini sa milionskom vrijednosti, a dalje slijede Benjamin Tatar, Amar Rahmanović i Vladan Kovačević (svi po 800.000 eura), Tino Sven Sušić (600.000 eura), te Haris Hajdarević i Petar Bojo (Željezničar), Goran Zakarić, Almedin Ziljkić i Jovo Lukić (Borac), Branimir Cipetić (Široki Brijeg) i Aleksandar Pejović i Hrvoje Milićević (500.000 eura).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh