Fudbal

UEFA: Utakmica PSG-Basaksehir bit će nastavljena u srijedu od 18.55 sati

Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) pokrenula istragu nakon što je meč PSG – Basaksehir prekinut u 12. munutu jer je četvrti sudija Rumun Sebastian Coltescu rasistički uvrijedio pomoćnog trenera tima iz Istanbula Pierrea Weboa.

Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) saopćila je i zvanično kako će nakon večerašnjeg incidenta utakmica šestog kola grupe ”H” Lige prvaka između Paris Saint-Germaina (PSG) i Istanbul Basaksehira, biti nastavljena u srijedu u 18.55 sati, javlja Anadolu Agency (AA).

”Nakon incidenta tokom večerašnje utakmice UEFA Lige prvaka između Paris Saint-Germaina i Istanbul Basaksehira, UEFA je nakon razgovora s predstavnicima oba kluba donijela odluku na osnovu nesvakidašnjeg slučaja da će nastaviti preostale minute utakmice sutra, s novim timom zvaničnika utakmice. Utakmica će početi u 18.55 sati”, navodi se u saopćenju UEFA-e.

Poručili su i kako će biti pokrenuta istraga o ovom slučaju.

Utakmica između PSG-a i Medipol Basaksehira prekinuta je u 12. minutu nakon što je četvrti sudija Rumun Sebastian Coltescu rasistički uvrijedio pomoćnog trenera tima iz Istanbula Pierrea Weboa.

Gosti su potom napustili teren stadiona ”Park prinčeva” i odbili nastaviti meč dok se sudija ne suspenduje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh