Fudbal

Miralem Pjanić: “Želim igrati više, znam da mogu pružiti mnogo”

Vezni nogometaš Barcelone Miralem Pjanić izjavio je da mu nedostaje Italija, te da “nije zadovoljan i da želi igrati više”.

Miralem Pjanić - Screenshot

Tridesetogodišnji bosanskohercegovački reprezentativac proteklog ljeta prešao je u redove Barcelone iz Juventusa. Od tada je nastupio u 11 utakmica u svim takmičenjima a ističe da nije sretan zbog minutaže koju dobija u Barceloni.

Iskreno, ne razumijem razlog ove situacije. Želim igrati više, znam da mogu pružiti mnogo – rekao je Pjanić za “Gazzetta.it”.

Kada god me je trener pozvao, bio sam spreman, bio sam dobar, igrao sam dobro. Ne znam šta bih mogao uraditi. Treniram, spreman sam. Nisam zadovoljan i ne mogu ni biti. Tokom karijere nikada nisam prihvatao ideju da ne igram pa je ne prihvatam ni sada. Vidjet ćemo, spreman sam, treniram dobro i čekam. Ne mogu učiniti ništa drugo. Ovo je delikatna situacija koja mi ne odgovara – dodao je.

Pjanić je proveo devet sezona u Italiji gdje je igrao za Romu i Juventus, prenosi Football Italia.

Bilo mi je odlično u oba kluba. Mojih devet godina u Italiji proteklo je dobro. Iskreno, nedostaje mi to. Sada imam novi izazov u najvećem klubu na svijetu. Želio sam pokušati, zadovoljan sam s klubom i saigračima – kazao je bh. reprezentativac.

Bivši igrač Juventusa suočit će se sa bivšim saigračima sutra na Nou Campu u okviru Lige prvaka.

Juventus mi je ostao u srcu, pratim ih kad god mogu. Bio sam sretan zbog žrijeba. Želim Juventusu sve najbolje, ali sutra želim da mi pobijedimo – zaključio je nogometaš Barcelone, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh