Fudbal

Sarajevo s igračem manje osvojilo bod protiv Borca

Fudbaleri Borca i Sarajeva u velikom derbiju 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine remizirali su rezultatom 2:2.

Borac - Sarajevo - Agencije

Fudbaleri Sarajeva su imali prvu veliku šansu. Hebibović je dobio loptu na desnoj strani, ali je njegov udarac izblokiran. U nastavku napada velika šansa za Handžića, ali mu je Pavlović odlično odbranio.

Prvu veliku priliku domaći su iskoristili. Jovo Lukić je prošao po lijevoj strani, odigrao odličnu povratnu loptu, a priseban je bio Almedin Ziljkić koji matira gostujućeg golmana.

U nastavku prvog poluvremena nije bilo većih uzbuđenja. Sarajevo je imalo kontrolu lopte, ali do ozbiljnije prilike nije moglo, tako da je Borac imao prednost na poluvremenu.

Prvu šansu u drugom dijelu imao je Borac, ali je u posljednjem trenutku Vladan Kovačević presjekao pas Gorana Zakarića za nemarkiranog Stojana Vranješa koji je čekao u petercu. Samo tri minute kasnije, bordo tim je poravnao.

Haris Handžić se oslobodio čuvara na lijevoj strani, ubacio za Matthiasa Fanima, a engleski fudbaler se sjajno oslobodio čuvara i pogodio za 1:1.

To su bile minute vrlo uzbudljivog fudbala. Samo četiri minute stajao je neriješen rezultat na poluvremenu. U 64. minuti Stojan Vranješ je nakon povratne lopte postigao sjajan gol sa distance lijevom nogom i tako je Borac ponovo stigao u vodstvo.

Vrlo važan detalj meča bio je direktan crveni karton za Anela Hebibovića. Krilni fudbaler gostiju je neoprezno startovao u 74. minuti, tako da ga je sudija Elvis Mujić isključio. Nakon tog faula Ziljkić je šutirao malo preko gola.

Ipak, gosti su i sa igračem manje uspjeli stići do poravnanja. Igrao se 85. minut kada je Tino Sven Sušić prošao po strani i odigrao povratnu loptu, Handžić je propustio kroz noge, a Fanimo ponovo sjajno reaguje i pogađa za 2:2. Ostao je taj rezultat, pa su veliki rivali podijelili po bod u derbiju 18. kola.

Borac – Sarajevo 2:2 (Ziljkić 19′, Vranješ 64′ / Fanimo 60′, 85′)

Stadion: Gradski stadion Banja Luka. Gledalaca: /. Sudija: Elvis Mujić (Banovići). Žuti kartoni: Dujaković, Brtan, Cruz, Meleg (Borac), Miličević, Hebibović, Hodžić (Sarajevo). Crveni karton: Hebibović (Sarajevo).

BORAC: Pavlović, Milojević, Jovanović, Kujundžić (od 76′ Subić), Dujaković, Vojinović, Brtan, Vranješ (od 76′ Meleg), Zakarić, Ziljkić i Lukić.

SARAJEVO: Kovačević, Dupovac, Miličević, Pidro, Hebibović, Đokanović, Sušić (od 88′ Adukor) , Velkoski (od 73′ Hodžić), Tatar, Fanimo i Handžić, prenosi “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh