Fudbal

Velež definitivno u borbi za Evropu: Mulić i Cvijanović srušili Olimpik u Vrapčićima

Rođeni su večeras na svom stadionu Rođeni sa prilično sigurnih 2:0 u 18. kolu Premijer lige BiH savladali Olimpik i tako prekinuli i negativnu tradiciju u duelima sa sarajevskim timom.

Naime, Velež je nakon više od šest godina uspio savladati Vukove.

Mostarski Velež je večeras na svom stadionu Rođeni sa prilično sigurnih 2:0 u 18. kolu Premijer lige BiH savladao Olimpik i tako prekinuo i negativnu tradiciju u duelima sa sarajevskim timom. Naime, Velež je nakon više od šest godina uspio savladati Vukove.

Golove su za Velež postigli Fejsal Mulić i Obren Cvijanović, te je to bilo dovoljno za nova tri boda ekipe Feđe Dudića, koja će se, sada je izvjesno, do kraja sezone boriti za plasman na evropsku scenu.

S ovom pobjedom je tim Feđe Dudića stigao na jako visoku 4. poziciju koja će najvjerovatnije na kraju i voditi u Evropu, a ima 30 bodova – jedan više od Zrinjskog i dva od Širokog.

Utakmica u Vrapčićima je otvorena dosta dobro od strane Veleža, a već u prve dvije minute prijetili su i Brandao i Samir Radovac golu Adnana Hadžića.

Olimpik na drugoj strani uzvraća u 11. minuti kada je Aladin Šišić jako dobro šutirao, Slaviša Bogdanović je odbio loptu, ali je iz drugog pokušaja uspio ukrotiti.

Nova šansa za Vukove dolazi u 20. minuti kada je Faris Handžić odlično šutirao sa 16 metara, a lopta je otišla tik pored stative. Potom je Velež uspostavio inicijativu na terenu, prijetili su ponovo Mulić i Omar Pršeš, a potom dolazi pogodak.

Igrala se 38. minuta, Edo Vehabović je ubacio iz slobodnjaka, a loptu u mrežu uz pomoć stative poslao Mulić za 1:0. Linijski sudija je prvobitno podigao zastavicu jer je smatrao da je korpulentni napadač bio u ofsajdu, ali je nakon konsultacija s glavnim sudijom Jelićem gol ipak priznat.

Drugo poluvrijeme je otvoreno dobrim šutem Đoke Milovića, kada je dobro reagovao Bogdanović, a potom se opet probudio Velež. Imali su Rođeni prostora za kontranapade jer je Olimpik krenuo u napad po bod, te su to i iskoristili.

U 57. minuti je Olimpik imao sjajnu priliku preko Šišića, čiji udarac dobro zaustavlja golman Bogdanović, te loptu šalje tik pored stative u korner.

Do drugog gola koji je i zaključio utakmicu Velež dolazi u 66. minuti. Nakon jednog centaršuta s lijeve strane lopta se odbila na 15 metara od gola Vukova, a tu ju je spreman dočekao Obren Cvijanović i topovskim udarcem je poslao u rašlje gola gostiju za 2:0.

Mogao se Olimpik jedanaest minuta prije kraja vratiti u igru, ali je Dujmović iz odlične pozicije sa 20 metara iz slobodnjaka očajno šutirao preko gola.

Do kraja nije bilo uzbuđenja i promjena te je završilo 2:0. Velež je sada na visokom četvrtom mjestu sa 30 bodova, a Olimpik je ostao fenjeraš sa 10 bodova, prenosi scsport.

Velež – Olimpik 2:0 (Mulić 38′, Cvijanović 66′)

Stadion Rođeni. Sudija: Frano Jelić. Žuti kartoni: Radović, Pršeš, Cvijanović, Osmić, Sijamija (Velež); Hadžanović, Lekanić (Olimpik)

Velež: Bogdanović, Radović (Dario), Zvonić, Zeljković, Ćosić, Pršeš (Anđušić), Radovac, Vehabović (Osmić), Brandao (Ovčina), Cvijanović i Mulić (Sijamija).

Olimpik: Hadžić, Milović (Muminović), Ojdanić, Perišić (Ramić), Lekanić, Dujmović, Šišić (Tabaković), Hadžanović, Karić, Handžić K., Osmanović (F. Handžić).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh