Fudbal

On zahtjeva da se otkopa Maradonin grob – Tinejdžer tvrdi: “Majka mi je na samrti rekla da je Diego moj otac”

Slavni fudbaler Diego Maradona preminuo je u srijedu od posljedica srčanog udara.

Santjago Lara - Screenshot

Samo dan nakon njegove sahrane devetnaestogodišnji Santjago Lara tražio je preko svog advokata da se otkopa tijelo sahranjenog Dijega Armanda Maradone.

On je podnio zahtjev preko porodičnog suda u La Plati, tražeći autopsiju, DNK analizu i da se tijelo prebaci u sudsku mrtvačnicu.

Maradona je priznao zvanično petoro djece, s tim što mu je za dvoje trebalo duže vremena da bi to učinio.

Dok je Dijego bio živ, Lara je više puta pokušavao da dođe do nagodbe i pravnog tima Maradone i u tome nikako nije uspijevao.

Njegova majka je bila konobarica, Natalija Garat i preminula je još 2006. sa samo 23 godine od posljedica raka pluća.

Ona se sa Maradonom viđala punih sedam godina, ali nikad nisu biliu ozbiljnoj vezi.

“Majka mi je umrla kad sam imao samo tri godine, ali neposredno prije nego što je preminula, kad su joj skinuli respirator da bi mogla da priča, rekla je advokatima da sam Dijegov sin. Samo hoću da znam ko sam. Finansijska strana ovoga me ne zanima. Znam da će ovako nešto izazvati previranja u Argentini, ali ako ja ne uradim to, ko će mi dati DNK”, zapitao se Lara

Maradona je priznao dva sina i tri kćeri, a napravio ih je sa četiri različite žene.

Advokat Hoze Nunjez je o svom zahtjevu pričao i putem argentinske televizije, a ovo nije prvi put da klijent Santjago Lara poteže ovu priču.

Lara je navodno šesto dijete Maradone i svoju borbu da dokaže da mu je sin počeo je još 2014. godine kada mu je bilo samo 13 godina, prenosi “Kurir“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh