Fudbal

Ćiro Blažević: Ma kakav Mesi, kakav Ronaldo, Diego je bio veći od svih

Govorio kako je ovo najljepši kraj na svijetu, a onda je otišao u Beograd Srbima i rekao isto par dana kasnije. I nama i njima je uzeo po 100.000 maraka, ha,ha,ha,ha, ispričao je Blažević

Diego Armando Maradona - Thenet.ng

Tužan sam, otišao je najveći. Ma kakav Mesi (Messi), kakav Ronaldo, Diego je bio veći od svih, on je mogao ono što niko drugi nije. To je rekao Miroslav Ćiro Blažević povodom smrti legendardnog argentinskog igrača.

– Šuker mi je pričao da mu je Maradona u Sevilji rekao: ‘Vidim da si brz i spretan, ti samo trči, samo sprint, a loptu ćeš dobiti. Šefe, bio je okrenut leđima, a uvijek bih dobio loptu’ – prepričava Ćiro, piše “24.sata“.

Blažević se prisjetio posjete Maradone u Novom Vindolskom 2005. godine na humanitarnoj utakmici za dom za nezbrinutu djecu “Braća Mažuranić”.

– Igrao je za momčad koju sam ja vodio. Zabijao je kao lud, tada sam rekao da on nema milosti, da ne zna kad je utakmica prijateljska. Govorio kako je ovo najljepši kraj na svijetu, a onda je otišao u Beograd Srbima i rekao isto par dana kasnije. I nama i njima je uzeo po 100.000 maraka, ha,ha,ha,ha. Nahvalio je i nas i Srbe, napravio što je trebao – pris jeća se Ćiro.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh