Fudbal

Sva Maradonina djeca: Dvoje od petero priznao je tek kad ga je sud prisilio na to

Jedan od najvećih nogometaša u povijesti, po mnogima i najbolji ikada, preminuo je nakon srčanog udara, vrlo narušenog zdravlja koje mu je bilo ugroženo već godinama.

Diego Maradona - Tanjug/AP

Brzo je živio i prebrzo otišao. Diego Armando Maradona preminuo je u 61. godini života.

Jedan od najvećih nogometaša u povijesti, po mnogima i najbolji ikada, preminuo je nakon srčanog udara, vrlo narušenog zdravlja koje mu je bilo ugroženo već godinama.

Maradona je nedavno bio na operaciji glave kako bi se uklonio hematom koji se stvorio. Iako je operacija protekla u redu, a Maradona se prema riječima liječnika dobro oporavljao, ipak nije uspio, prenosi “RTL“.

Uz bogatu sportsku karijeru, Maradona je imao i burni privatni život. Svoju dugogodišnju djevojku Claudiju Villafañe oženio je u studenom 1984. godine. Par je u braku dobio dvije kćeri, Dalmu Nereu i Guannu Dinorah, a godine 2004. predali su papire za razvod. Dalma je tada izjavila za medije kako su roditelji ostali u sjajnim odnosima, no da je razvod bio najbolja moguća opcija za obitelj.

Tijekom brakorazvodne parnice Maradona je priznao kako je otac Diega Sinagre.

Diego Junior rođen je u Italiji 1986. u izvanbračnoj vezi Maradone i Cristiane Sinagre. Bilo je to u vrijeme dok je Maradona igrao u Napoliju. Nogometaš ga nije htio priznati i nikad nije pristao na test očinstva. Odlukom talijanskog suda iz 1995. Maradona je bio prisiljen plaćati alimentaciju.

Sina je upoznao tek u svibnju 2003. godine kada je on uletio na golf teren na kojem je Maradona u tom trenutku igrao. Maradona je imao ukupno petero djece, a i izvanbračnu kći Janu priznao je nakon što ga je sud prisilio na to.

U izvabračnoj vezi s Veronicom Ojedom dobio je i trogodišnjeg sina Diega Fernanda, kojeg je odmah priznao iako se par u međuvremenu rastao.

Legendarni nogometaš imao je i problema s kokainom, a navodno je drigu počeo konzumirati 1983. godine. Ovisnost mu je utjecala i na profesionalni život, a posljednjih godina imao je i problema s pretilošću.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh